Tijdens de zwangerschap

Regelen tijdens de zwangerschap

Er zijn een aantal dingen om tijdens je zwangerschap over na te denken. Een daarvan is de erkenning van je ongeboren kindje. Als je niet getrouwd en niet kort geleden een geregistreerd partnerschap hebt afgesloten kan het fijn zijn dat de vader de baby erkent. Als je dat niet doet is het kind wettelijk gezien alleen van de moeder. Erkenning kun je regelen via de gemeente.

Als je thuis gaat bevallen heb je een kraampakket nodig. Ook als je van plan bent om in het ziekenhuis te bevallen is een kraampakket handig. Vaak wordt het door je verzekeraar aangeboden. Als je je ervoor aanmeldt krijg je het thuis gestuurd.

Na de bevalling kun  je kraamzorg krijgen. Een kraamverzorgende komt bij je thuis en helpt je de eerste week om de gebruiksaanwijzing van je baby te ontdekken. Al in de zwangerschap kun je je aanmelden bij een kraamcentrum. Je kunt dit het beste doen als je je uitgerekende datum weet.

Odoo + afbeelding en tekst
Cursussen

Als je het leuk vindt om extra informatie over de zwangerschap, bevalling of borstvoeding te krijgen zijn er veel mogelijkheden. Er komt een online voorlichting over de bevalling in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden zoals zwanger fit, samen bevallen of yoga. Er is ook een online cursusaanbod waarbij je zelf de tijd bepaalt wanneer je het volgt. Dat kan alleen, maar ook samen met je partner.